Sierra Tequila Milenario Blanco 0,7l
A tequila története, több, mint 1000 évre nyúlik vissza, amikor egy villámcsapás kettéhasított egy agávét, ami így felforrásodott, majd a kifolyt tejszerű folyadék erjedésnek indult. Az aztékok rögtön el is nevezték istenek ajándékának. Később a spanyol hódítók tökéletesítetteték az eljárást, így született meg a ma ismert tequila.
A tequila azon kevés italok közé tartozik, mely szigorú feltételekhez kötve, csak egy bizonyos területről származhat. Csak és kizárólag a kék agavéból-"Tequilana Weber"- lehet tequilát előállítani. Ennek a csodanövénynek a botanikus elnevezése egy német bevándorlóra vezethető vissza, aki a 19. században ezt a növényt felfedezte. A kék agavé főleg Jalisco tartományban található. A kék agavét ami a tequila előállításához kell Los Altos és Teuila körüli felvidéken termesztik, mely 1500 és 2600 méter magasan fekszik, így garantálva a magas minőséget a szó legszorosabb értelmében is. A növények 8-12 év alatt érik el a megfelelő minőséget ahhoz, hogy le lehessen őket szüretelni.
A tequila előállítását a Consejo Regulador del Tequila (CRT) rendkívül szigorúan felügyeli világszerte. A törvény alapján tequila csak az lehet, amelynek előállításához, legalább 51%-ban - a fermentáció és a desztilláció előtt- kizárólag Jalisco megyéből származó kék agavéból nyert cukrot használnak. Az érlelés alatti raktározás is szigorúan szabályzott.
A különleges, kellemes gyümölcsös agavé jegyeket a háromszori desztilláció biztosítja.
100 % agave tartalom!!!