Kék Agave növények milliói veszik körül a Casa Herradurat - mindegyiket betakarítják, hogy a világ legjobb tequilájává váljanak.
Érett állapotban az agave növényeket gondosan betakarítják, és magjaikig, vagy piñákig vágják le. Az 1870 óta a földjeinken termesztett eredeti növényekből szaporított agávék millióit gondosan gondozza a Casa Herradura.
Az érett agave növények betakarításához a jimadores egy koát - egy ívelt, kihegyezett pengét használ a hosszú nyél végén - egy olyan eszközt, amely jelentős szakértelmet és erőt igényel.
Az agavé főzése kritikus része a Tequila Herradura elkészítésének. Mindegyik piña a kemencékbe kerül, és gondosan figyelemmel kísérik mindaddig, amíg a folyamat következő szakaszára fel nem készülnek. Akár 40 tonna agavét óvatosan kézzel raknak minden sütő belsejébe, ahol lassan, akár 26 órán keresztül párolják, hogy a keményítőket tökéletesen cukrokká alakítsák. Az őrlést megelőzően az agavét kilenc órán át hűtik a kemencékben.
A sütő után a főtt agavét kétszer őrölik. Az első menetben az agavét apró darabokra őrlik, és ásványmentesített vízzel megpuhítják. Ezután a bagazót (rostot) ismét megőrlik a maradék lé kivonása érdekében. Ez a mosto (agavé nedű) rendkívül édes és gazdag.
A Casa Herradura 100% -ban természetes fermentációs eljárást alkalmaz. Több mint 16 különféle gyümölcsfafaj biztosítja a különböző élesztőtörzseket, amelyek annyira egyedivé teszik a Tequila Herradura ízprofiljait. Az erjesztőtartályban az élesztő és a mosto három nap alatt összeolvad, mielőtt készen állna a tequilába desztillálásra.
Kétszer desztillálva a fejek (metanol) és a farok (kiváló alkoholok és vinasák) eltávolításához csak a legjobb alkoholt tartják fenn, hogy összetett ízű terméket nyújtsanak. Még a hagyományos alembikus állóképeink is hozzájárulnak a végtermék kiváló ízprofiljához.
Az egyes tételeket a tequila szakértőkből álló exkluzív testület ismételten teszteli és ellenőrzi a palackozás vagy a hordó öregedés előkészítése előtt.
A Tequila Herradura hordója 45 naptól 49 hónapig érlelődik 55 gallon elszenesedett amerikai fehér tölgyfahordókban, hogy robusztus ízprofilt teremtsen. A Casa Herradura az egyetlen tequilagyártó, amely saját hordókat állít elő, és egyedüliként öregíti a tequiláját az ipari szabványokon túl, hogy optimalizálja az ízjegyeket.
A híres Herradura patkót gondosan kézzel helyezik minden egyes palackra, és alaposan megvizsgálják, mielőtt a Casa-ból szállítanák a fogyasztóhoz.
A Herradura Plata az agave és finom tölgyfa jegyek kifejezetten édes ízét köszönheti annak, hogy az amerikai fehér tölgyfahordókban az ipari szabványon felüli 45 napos pihenést nyújtja. A hosszan tartó öregedési folyamat világos szalmaszínt hoz létre, főtt agavé, vanília és fa egyedi, robusztus aromájával, amely simává teszi és felfrissülést nyújt a szájban.